O projektu DeepSea

DEEP- SEA je projekt gdje je cilj razviti električnu mobilnost u kombinaciji s proizvodnjom obnovljivih izvora energije u korist održive eksploatacije plovila bez emisija, buke, vibracija, gdje bi se električna energija proizvodila na kopnu i bila odmah spremna za upotrebu. Kroz ovaj projekt, organizatori će okupiti nove nautičke i brodograđevne poduzetnike, voditelje marina i luka, hotelske menadžere i druge gospodarstvenike kako bi identificirali nove mogućnosti za daljnja ulaganja. Isto tako, time se otvara prostor za političke i institucionalne vlasti koje bi mogle utjecati na promjenu regulatornog aspekta čineći ga održivijim, kao i za građane i zajednice koje žive i rade u tim područjima.

TRAJANJE PROJEKTA: 1/2019 – 6/2021 
Web stranica projekta: www.italy-croatia.eu
Voditelj projekta: Dejan Kosić ( dean.kosic@ponikve.hr )
Izvor financiranja: Program Interreg V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020. 
Vrijednost projekta (Ponikve):  272.475,00 €

Projektni partneri: 

  • Voditelj: Aries Special Agency Venezia Giulia Chamber of Commerce (Italija)
  • University of Trieste - Department of engineering and architecture (Italija)
  • Chamber of Commerce of Foggia (Italija), Municipality of Andria (Italija)
  • Apulia Region - Economy development department (Italija)
  • Ponikve eko otok Krk
  • Sveučilište u Rijeci - Pomorski fakultet
  • Općina Malinska- Dubašnica
  • Sveučilište u Splitu - Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije
  • Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije
  • H. L. Dvorac d.o.o.

Prezentacijski video projekta:

https://youtu.be/3OVIr0YlLwE

 

DeepSea plakat

Vezane objave

ICT aplikacija Go2Bike

Srijeda, 11. siječanj, 2023. (14:17)

Izrađena je ICT aplikacija Go2Bike u sklopu projekta DEEP SEA kao i video s uputama za korištenje aplikacije. Go2Bike korisnicima omogućuje korištenje sustava iznajmljivanja električnih romobila, električnih i mehaničkih bicikala, punjenje električnih automobila i plovila kao i mapiranje zone, pristup točkama od interesa, navigaciju, naplatu usluga. Upotreba bicikala, električnih bicikala i e-romobila kao i punjenje električnih automobila dostupna je i dalje besplatno za vrijeme trajanja pilot perioda.

Pogledaj cijelu objavu...

5. sastanak upravnog odbora i projektnih partnera Deep Sea projekta koji se održava 30.09. i 01.10.2021 u Malinskoj i Krku

Srijeda, 29. rujan, 2021. (11:15)

Partneri i upravni odbor će imati priliku se vidjeti uživo nakon dugo vremena u kojem su se sastanci odvijali putem interneta video pozivima. Konferencija će se održati prvog dana u hotelu Malin gdje će partneri na projektu obavijestiti jedni druge o dosadašnjem napretku u zadanim aktivnostima unutar projekta. Sljedeći dan će biti obilazak Ponikve i e-biciklijada te posjet Marini Punat i Košljunu.

Pogledaj cijelu objavu...

Konferencija DEEP SEA Interreg ITA-CRO

Petak, 29. siječanj, 2021. (12:54)

Ponikve eko otok Krk kao partner na DEEP SEA Interreg ITA-CRO poziva Vas na konferenciju koji će se održati u srijedu 03.02.2021. s početkom u 9h putem ZOOM Meetinga.
Tema je elektromobilnost, upotreba alternativnih tehnologija goriva i održiva mobilna rješenja u nautičkoj industriji i u Marinama širom Jadrana.  

Pogledaj cijelu objavu...