Zaposlenici Ponikve eko otok Krk 9.5. su dostavili setove kanti za razvrstavanje otpada koje će se postaviti u svaku učionicu krčke srednje škole. Kante su izrađene u sklopu Horizon projekta InNoPlastic od reciklirane plastike prikupljene na krčkim plažama tijekom protekle godine. Učenicima srednje škole, od kojih su mnogi i sami volontirali prikupljajući otpad sa plaža, predstavljeni su projekt i inovativne tehnologije rješavanja problema plastike uz predavanje "Koliko znaš o plastici u moru?"

Edukacija u Vrbniku

Ovim susretom dodatno smo obogatili program obilježavanja Dana Europe, i započeli s aktivnostima InNoPlastic dana u Krku. Već idućeg dana predavanju u srednjoj školi pridružili su se partneri projekta iz Norveške tvrtke Empower i Sensuma iz Rijeke, te detaljnije prezentirali ulogu mobilnih aplikacija u projektu: Aplikacije za nagrađivanje eko volontera i sakupljanje Eko Krk bodova, te aplikaciju za praćenje materijala u procesu kružne ekonomije temeljenu na blockchain tehnologiji. U petak je predstavnik The Rivers Trust iz Londona održao radionicu u osnovnoj školi u Vrbniku.
Ovoga tjedan nastavlja se s podjelom setova kanti u osnovnim školama.

Podjela kanti u srednjoj školi

S članovima udruženja Venice Lagoon Plastic Free i ostalim partnerima u četvrtak i petak odrađen je monitoring plaže Sv.Marak i clean-up plaže Zala. Prikupljeno je 19 kg naplavljenog otpada uz testiranje mobilne aplikacije za volontere. Empower aplikacija i platforma predstavljeni su lokalnoj zajednici u nizu radionica plave ekonomije.

Ponikve - dispečerski centar