Turistička zajednica otoka Krka i Ponikve  d.o.o. u zajedničkom projektu „Hrvatska prirodno tvoja“- „Croatia naturally yours“
Danas smo posadili dvadeset stabala masline vrste Olea europea. Projekt je koji je pokrenula Hrvatska turistička zajednica radi poticanja razvoja održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja“ – „Croatia naturally yours“ a sve u cilju razvijanja svijesti  o očuvanju okoliša, prostora i klime. Vrlo je važno  Hrvatsku pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima.

Maslina na Lizeru

Projekt  na Krku provodi Turistička zajednica otoka Krka u suradnji sa komunalnom otočnom tvrtkom Ponikve eko otok krk d.o.o.
Stabla masline posađena su na 4 lokacije uz vodospreme otoka Krka (lokacija Kokanj, Šilo, Vele Hrusti, Lubenovo i Lizer).
Sadnjom stabla masline želimo doprinijeti ublažavanju CO2 otiska cestovnog prometa turista, uređenje krajolika, zajedničkim snagama želimo učvrstiti poziciju otoka Krka kao održive i destinacije koja vodi brigu o odgovornom turizmu ali i Hrvatske koja je prepoznata kao destinacija izuzetnog lijepog krajolika i očuvane prirode.

Lizer