U sklopu održavanja manifestacije „Morski akcijski dani“ koja se sastoji od više akcija posvećenih zaštiti i očuvanju okoliša, sufinanciranom od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, obilježena je i međunarodna akcija „World Cleanup Day“. Tim povodom bili smo aktivan na nekoliko lokacija na otoku Krku:

 
Od utorka do četvrtka, edukativni eko kontejner postavljen pored Krčkog mosta poslužio je kao mjesto susreta s posjetiteljima otoka Krka, stvarajući zeleni prvi dojam o Krku kao ekološkoj destinaciji, u skladu s poznatim sloganom "Discover Eco Lifestyle on the Island of Krk!". Podijeljen je velik broj vreća za sakupljanje otpada s plaža (@bluebag) za individualne akcije čišćenja.
 
Grupnoj akciji čišćenja u četvrtak pridružilo se 44 učenika četvrtih razreda OŠ Malinska, koji su prikupili 94 kilograma otpada na plažama oko Porata. U petak je 22 učenika petih razreda iz Punta prikupilo 18 kilograma otpada u šetnji od Medane prema kampu Konobe.
 
Ovo je bio sjajan početak jesenskih akcija čišćenja plaža.
 
Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Centra aktivnosti Krk i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
 
ZCO logo
 

World Cleanup Day akcija u Puntu

World Cleanup Day akcija u Malinskoj (Porat)